Fundația Comunitară Bacău lansează miercuri, 8 iunie, orele 14.00, la Observatorul Astronomic Victor Anestin Bacău, programul de finanțare “Științescu”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta până 19 ani.

Vor participa la acest eveniment pasionați ai științelor – elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai companiilor și ai autorităților publice. Ghidul de finanțare care va fi prezentat cu ocazia lansării îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații.

Bugetul programului  “Științescu” este de 120.000 de lei. Vor primi finanțare minimă de 5.000 de lei proiecte depuse de profesori și învățători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, din pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernemantale.

Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei FCBc vor oferi celor care vor să aplice instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea şi implicarea elevilor și în managementul proiectelor.

“Științescu” este implementat în Bacăude Fundația Comunitară, alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali. Fundația Comunitară Bacău este un finanţator privat local care identifică și promovează iniţiative şi proiecte ale comunităţii băcăuane – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice -contribuind astfel la dezvoltarea locală.

Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în orașele Cluj, Iași și București, Sibiu prin competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.

Mai multe detalii pe https://bacau.stiintescu.ro/