96152741_620979965158708_2182504910115831808_oPe 18 mai a avut loc ultima rundă de finanțare a Fondului de Urgență pentru comunități vulnerabile inițiat de Fundația Comunitară București și de ING Bank, în parteneriat cu rețeaua de Fundații Comunitare din țară.  Prin Fundația Comunitară Bacău s-a accesat suma de 37,227,32 lei, echivalentul a 7692 Euro,  prin care am susținut acțiunile de suport pentru persoanele vulnerabile desfășurate de Fundația YANA și Asociația pentru Sprijin Comunitar.

Asociatia pentru Sprijin Comunitar – Piatra Neamț

100 de varstnici peste 65 de ani singuri si saraci din judetul Neamt aflati intr-un mare grad de risc fata de infectia cu coronavirus. Sunt varstnicii singuri si saraci din mediul rural, locuiesc in case insalubre, in conditii de igiena extrem de precare (nu au acces la apa, utilitati), nu au venituri sau au venituri extrem de mici.

De cele mai multe ori aceste venituri le ajung doar pentru a-si asigura medicamentele lunare. Multi dintre ei sufera de boli cronice (hipertensiune arteriala, diabet, reumatism, artrita, epilepsie) care necesita nu doar un tratament adecvat dar si o ingrijire corespunzatoare din punctul de vedere al igienei.

Fundația YANA – Bacău

140 de familii vulnerabile si persoane varsnice din comunele Nicolae Bălcescu și Mărgineni. Aceste familii trăiesc în sărăcie (sunt familii monoparentale, părinții sunt bolnavi- inclusiv de TBC, au copii bolnavi sau cu dizabilități, părinții sunt alcoolici, părinții sunt analfabeți/necalificați, familiile au istoric de abandon școlar precoce, istoric de abandon familial, istoric de boli mintale și suicid, altele)

Vă mulțumim tuturor pentru că ați aplicat la Fondul de Urgență și ne bucurăm că am avut ocazia să vă cunoaștem mai bine și să aflăm despre efortul extraordinar pe care l-ați făcut în această perioadă pentru a sprijini persoanele vulnerabile afectate grav de criză și de impunerea stării de urgență.