96152741_620979965158708_2182504910115831808_oPe 18 mai a avut loc ultima rundă de finanțare a Fondului de Urgență pentru comunități vulnerabile inițiat de Fundația Comunitară București și de ING Bank, în parteneriat cu rețeaua de Fundații Comunitare din țară.  Prin Fundația Comunitară Bacău s-a accesat suma de 37,227,32 lei, echivalentul a 7692 Euro,  prin care am susținut acțiunile de suport pentru persoanele vulnerabile desfășurate de Fundația YANA și Asociația pentru Sprijin Comunitar.

Asociatia pentru Sprijin Comunitar – Piatra Neamț

100 de varstnici peste 65 de ani singuri si saraci din judetul Neamt aflati intr-un mare grad de risc fata de infectia cu coronavirus. Sunt varstnicii singuri si saraci din mediul rural, locuiesc in case insalubre, in conditii de igiena extrem de precare (nu au acces la apa, utilitati), nu au venituri sau au venituri extrem de mici. De cele mai multe ori aceste venituri le ajung doar pentru a-si asigura medicamentele lunare. Multi dintre ei sufera de boli cronice (hipertensiune arteriala, diabet, reumatism, artrita, epilepsie) care necesita nu doar un tratament adecvat dar si o ingrijire corespunzatoare din punctul de vedere al igienei.

Fundația YANA – Bacău

140 de familii vulnerabile si persoane varsnice din comunele Nicolae Bălcescu și Mărgineni. Aceste familii trăiesc în sărăcie (sunt familii monoparentale, părinții sunt bolnavi- inclusiv de TBC, au copii bolnavi sau cu dizabilități, părinții sunt alcoolici, părinții sunt analfabeți/necalificați, familiile au istoric de abandon școlar precoce, istoric de abandon familial, istoric de boli mintale și suicid, altele)

Vă mulțumim tuturor pentru că ați aplicat la Fondul de Urgență și ne bucurăm că am avut ocazia să vă cunoaștem mai bine și să aflăm despre efortul extraordinar pe care l-ați făcut în această perioadă pentru a sprijini persoanele vulnerabile afectate grav de criză și de impunerea stării de urgență.

Susținem organizațiile locale, pentru ca misiunea lor să poată fi îndeplinită!
#împreunăpentrusănătate

Fondul de Urgență pentru persoanele și comunitățile vulnerabile afectate de criza COVID-19 este deschis până pe 18 mai. El este inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu ING Romania și în parteneriat cu rețeaua de Fundații Comunitare din România. Finanțările sunt acordate săptămânal, după evaluarea aplicațiilor primite. Organizațiile și grupurile de inițiativă pot aplica la Fond, prin cele 19 Fundații Comunitare din țară. Pentru județul Bacău, dar nu numai, ne puteți contacta pe e-mail la adresa fundatiacomunitarabc@gmail.com.

95096228_614408239149214_6583773759088361472_o

Faptul că oamenii din Bacău se implică să ajute comunitatea, prin susținerea organizațiilor locale, ne face să credem că împreună, luptând fiecare dintre noi cu mijloacele pe care le are, putem face față provocărilor prin care trecem.
📍Noi, Fundația Comunitară Bacău, am încercat în această perioadă să răspundem unor nevoi formulate clar și transparent. Am reușit să acoperim nevoi urgente din resurse proprii și din donațiile primite în fondul ”Împreună pentru sănătate”.
❗️În ultima săptămână, am distribuit în Onești, Bacău, Buhuși, Podul Turcului, Comănești, Nicolae Bălcescu ajutoare medicale și sociale în valoare de peste 6500 euro. Nu am fi putut face acest lucru fără sprijinul oamenilor care ne sunt alături, fără partenerii locali și naționali care cred în ceea ce facem, în caracterul nostru apolitic și în transparența de care am dat dovadă în cei șapte ani de când activăm în Bacău.
📍Facem ceea ce știm cel mai bine: sprijinim organizațiile și grupurile de inițiativă locale să strângă fonduri pentru ca misiunea lor să poată fi îndeplinită. Alături de colegii din celelalte Fundații Comunitare și parteneri naționali, Fundația Comunitară Bacău a implicat timp și resurse umane în dezvoltarea și accesarea unor infrastructuri de fundraising, astfel încât orice organizație locală să le poată folosi în campaniile lor de strângere de fonduri.
❗️Accesând https://rohelp.ro/ro/ngos/register, organizațiile locale care luptă cu efectele COVID 19 se pot înscrie pe platforma RoHelp pentru a colecta resurse financiare și materiale necesare desfășurării activității. Le puteți sprijini cu donații aici https://rohelp.ro/ro/
❗️Am pus la dispoziția organizațiilor locale numărul de SMS 8837, atribuind fiecăreia în parte un cod special. Vă rugăm să le urmăriți campaniile de strângere de fonduri și să le susțineți cu un SMS. În această perioadă sunt numeroase cauze și proiecte de susținut. Ca donator, poate fi dificil să alegi către cine să îți îndrepți ajutorul. De aceea, vă încurajăm să susțineți cauza în care credeți cel mai mult sau organizația de care vă simțiți cel mai apropiat.
💚Iar dacă vreți să susțineți comunitatea alături de noi, o puteți face cu un SMS la numărul 8837 – mesaj BACAU sau accesând link-ul http://fundatiacomunitarabacau.ro/impreuna-pentru-sanatate/.

95099514_2432721673496514_7169682657758937088_o

Am lansat campania de strângere de fonduri Împreună pentru sănătate. Cu banii strânși susținem organizațiile și instituțiile care luptă în această perioadă cu nevoile medicale și sociale din comunitate.
Donează prin:
• SMS la numărul 8837 cu textul BACĂU
• sau online, accesând link-ul:
*Suma alocată cauzei prin SMS este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

92022644_2386040134831335_3848255963815477248_n

Personalul medical are nevoie de ajutor pentru a putea ajuta!
De-a lungul anilor, am construit împreună evenimente și am dezvoltat programe în jurul unor valori comune. În aceste momente nesigure, e nevoie să arătăm din nou puterea comunității și să ajutăm pentru a fi ajutați.
📍 Nevoia prioritară este achiziționarea echipamentelor de protecție pentru personal și pacienți, substanțe dezinfectante și alte materiale necesare Spitalului Județean Bacău.
❗️Dar e nevoie și de o viziune strategică și soluții pe termen mediu și lung. Propunem construirea unui fond de rezervă și intervenție pentru a crește capacitatea de răspuns la nevoile care vor apărea în comunitatea noastră în perioada următoare.
📍Fundația Comunitară Bacău alocă primii 10000 lei din resurse proprii pentru Fondul de Sănătate.
CONTRIBUIE ȘI TU!
Cont „Fondul de Sănătate” : RO04RNCB0279134614640005, deschis la BCR Bacău

89769136_2356385184463497_2565884952361041920_o

Agricola Internațional este prima companie locală din Judetul Bacau care are, de anul acesta, un Program de Responsabilitate Socială. Iar noi suntem onorați să fim parte din prima poveste care redefinește relația dintre agenții economici, nevoile și resursele unei comunități.
A asuma un program de CSR înseamnă mai mult decât un act de caritate, o sponsorizare sau o donație. Este o declarație de implicare conformă cu valorile companiei și ale angajaților ei. Dincolo de business, va exista atunci răspunsul la nevoile identificate în comunitate, prin soluții strategice și pe termen lung.

DSC_1215

Zilele acestea avem onoarea să organizăm Congresul Național de Chirurgie Pediatrică. Congresul găzduiește specialiști atât din țară cât și din străinătate și aduce la Bacău peste 250 de medici, din toate colțurile României și strainătate

Programul congresului cuprinde teme precum: traumatologie și oncologie pediatrică, abord minim invaziv, protocoale terapeutice și metode moderne de tratament.

Congresul este organizat cu sprijinul Spitalului Județean de Urgență, a Colegiului Medicilor din Bacău, având și acreditare EMC (Educație Medicală Continuă), a autoritătilor locale, dar și a unor firme private din Bacău.

Mai multe detalii pot fi găsite pe www.pediatrica.ro.

74913825_2112437912191560_8123629163744591872_o

Semimaraton Bacău nu e doar o competiție sportivă. E mult mai mult decât atât. E despre educație, despre proiecte, despre profesori, părinți și mii de copii care descoperă puterea unei comunități.

Pentru noi, Semimaraton Bacău e si despre oamenii care an de an sunt lângă noi și oferă acestui eveniment energie, creativitate și nopți nedormite. Mulțumim, tuturor!

70838738_940889696289977_1565916093682286592_o