Dron-AS

Numele organizației/ unității de învățământ/ grupului de inițiativă care aplică: Asociația SNS Prin acest proiect se urmăreşte, în principal, dezvoltarea de programe didactice care se folosesc de tehnologia dronelor în vederea stimulării interesului elevilor pentru disciplinele STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică). Elevii, în colaborare cu profesorul, vor construi drone complet echipate şi gata de zbor. Pe lângă faptul că oferă uriaşele oportunităţi în domeniul afacerilor, dronele au şi un farmec al lor, reuşind să capteze interesul a milioane de persoane. Proiectul se adresează tuturor elevilor interesați de construirea, echiparea și folosirea dronelor în scopuri practice, din Colegiul Tehnic Anghel Saligny, cu varste cuprinse între 14 și 19 ani, pe termen scurt și și pe termen lung generațiilor următoare de elevi. Beneficiarii indirecți vor fi si ceilalți elevi ai școlii care vor dori să participe la activitățile clubului, cadrele didactice, alte unități școlare unde va fi prezentat proiectul, organizația școlară, agenții economici, comunitatea. Se aşteaptă ca proiectul să contribuie la îmbunătăţirea abilităţilor STEM în rândul elevilor, concomitent cu reducerea abandonului şcolar timpuriu şi creşterea alfabetizării matematico-ştiinţifice, precum şi la dezvoltarea abilităţilor tehnice şi profesionale, sporind astfel viitoarele oportunităţi de angajare ale absolvenţilor. Întreaga activitate se va desfășura într-un cadru inovativ și prietenos, care va îmbina joaca cu aplicații din lumea reală și care le va arata elevilor modul în care metoda științifică poate fi aplicată în viața de zi cu zi. În cadrul secției Dron-AS, elevii vor proiecta, construi, programa si echipa drone, vor aplica concepte din matematică și știință, vor elabora soluții inovative pentru rezolvarea unor probleme reale, vor lucra în echipe și își vor dezvolta aptitudini importante pentru carieră și viață.
2000

Cursa comunitatii
1CÂȘTIGĂTORII

Acest proiect nu are susţinători