FunRobotics

Palatul Copiilor Bacau/ Cercul de electrotehnica În prezent, se observă la elevi interesul crescut pentru acest domeniu și am constatat că este necesară dezvoltarea resurselor materiale pentru a oferi o mai buna bază materială. Robotica include activitati  ce acopera discipline din categoria stiinte, tehnologie si inginerie intr-un  mod agreabil si fascinant. Vom asambla si vom invăta pas cu pas lumea roboticii, folosind platforme precum Arduino sau Raspberry Pi. Vom studia comportarea componenetelor  electrice și electronice, simularea schemelor electrice cu ajutorul unor programe pe calculator și realizarea practică a acestora. Vom proiecta componentele mecanice necesare și le vom printa cu ajutorul unei imprimante 3D. Proiectul se adresează copiilor înscriși la Cercul de electrotehnică de la Palatul Copiilor Bacău ( 6 –15 ani), dar vor fi implicați și ceilalți copii de la alte cercuri, în cadrul orelor deschise organizate în săptămâna ,,Școala altfel''. Robotica este un domeniu de viitor, unde se îmbină noțiunile de programare cu cele de mecatronică. În cadrul proiectului elevii vor inova componente noi de robotică.

Stafeta
16Victor Cristea
Cursa comunitatii
1FunRobotics