Numele ne dă identitate. Indiferent dacă vorbim  de o persoană, un grup,  un loc sau o companie , numele aduce cu el amintiri, experiențe, calități și  valori. Când spunem un nume, evocăm o intreagă personalitate,  un mod de a trai și de a acționa. Un fond numit este modalitatea prin care persoane fizice sau companii locale pot susține cauze din comunitate. Implicarea capătă personalitate și identitate. Puteți  numi un fond după dumneavoastră, după o  persoană dragă , o companie, etc. Vă punem la dispoziție experiența noastră și vă oferim informațiile necesare pentru a identifica mai ușor nevoile, cauzele, grupurile sau organizațiile aflate  în zona dumneavoastră de preocupări, spre care vor fi distribuite granturile. Avem respect pentru banii dumneavoastră. De aceea ne vom asigura că ei vor fi utilizați într-un mod eficient, astfel încât să obținem maximum de impact în cauzele de care va pasă. Fundația Comunitară va încerca să facă din gestul de a darui o experiența plăcută și semnificativă:
–          veți avea minimum de implicare administrativă , astfel încât să vă puteți bucura de rezultate –          veți fi informat permanent despre modul în care banii au fost distribuiti , despre beneficiari și despre impactul avut.
–          vom urmări și evalua rezultatele obținute de granturile oferite și vom face raportări.
–          vom promova fondul și valorile acestuia, asigurându-ne că ele vor fi cunoscute de comunitate și de beneficiarii acestuia
–          veți fi invitat și binevenit la ședintele noastre, la evenimentele organizate de Fundația Comunitară. Un fond numit nu este doar o sumă de bani.  Este și suma valorilor, principiilor, preocupărilor, speranțelor și soluțiilor pe care le aveti . Toate sub același nume si identitate.
          De aceea , noi prețuim darul pe care îl oferiți comunității, îi ințelegem valoarea și vă mulțumim pentru el .