Fondul Iniţiative comunitare are ca scop stimularea şi susţinerea iniţiativelor care vizează direct oraşul în care trăim. Prin acest fond dorim să sprijinim proiectele care dezvoltă atitudini civice şi care aduc o îmbunătăţire la nivelul mentalităţii colective şi a comportamentului.

Prin Iniţiative comunitare ne propunem să subliniem necesitatea implicării membrilor comunităţii în dezvoltarea societăţii şi a potenţialului pe care aceştia îl au pentru generarea unei schimbări în comunitate. De asemenea, mai dorim să stimulăm participarea la activităţi civice şi să îi încurajăm pe cei care au un comportament proactiv prin oferirea suportului de care au nevoie pentru implementarea proiectului.

Domeniile vizate de proiectele depuse pot fi: educaţie, civism, antreprenoriat social, artă, fără însă a se limita la acestea.

OBIECTIVELE PROGRAMULUI

Obiectivele la nivelul comunităţii băcăuane:

• Creşterea capacităţii cetăţenilor de a îşi asuma iniţiativa în dezvoltarea comunităţii din care fac parte.
  • Susţinerea şi motivarea cetăţenilor de a fi proactivi şi a interveni personal în soluţionarea problemelor.

Obiective la nivelul Fundaţiei Comunitare Bacău

• Implicarea companiilor şi a actorilor comunitari cu resurse proprii în abordarea unor nevoi locale.
  • Ilustrarea modului în care resursele private pot fi utilizate în mod transparent şi eficient pentru a soluţiona diferite nevoi ale comunităţii.
  • Dezvoltarea comunităţii băcăuane prin aportul şi implicarea membrilor săi.