Asociația Betania

Nume proiect: Stimularea senzorială în beneficiul copiilor cu tulburări senzoriale, TSA și ADHD Scop: Integrarea senzorială este un proces neurobiologic care face referire la modul în care creierul uman reuşeşte să integreze şi să proceseze informaţiile din mediu. Integrarea senzorială îşi concentrează atenţia în primă fază pe trei simţuri de bază: vestibular, tactil şi proprioceptiv. Interconxiunea dintre aceste 3 simţuri începe să se formeze înainte de naştere şi continuă să se dezvolte pe măsură ce copilul creşte şi interacţionează cu mediul înconjurător. Aceste probleme de natură senzorială ar putea să fie cauza pentru unele comportamente de tipul: legănat, învârtit şi fluturat din mâini. După cum au fost descrise tehnicile de integrare senzorială de către persoanele cu autism, o simplă aplicarea de presiune la nivelul corpului poate să faciliteze atenţia şi nivelul de conştientizare a realităţii prin reducerea nivelului de aurousal (excitaţie senzorială). Principalele obiective ale terapeutului sunt cele de a: da copilului acele informaţii senzoriale care să îl ajute pe copil să îşi organizeze sistemul nervos central, să asiste copilul în a-şi modula sau inhiba stimularea senzorială, asistarea copilului în a avea un răspuns cât mai adaptativ la stimuli. Această canoe permite copiilor să se balanseze dintr-o pate în alta, oferind o modalitate de a se consuma excesul de energie și favorizând un sentiment de calm. Oferă confort senzorial și sprijină copiii cu tulburări de procesare senzorială, TSA si ADHD. Nume coordonator: Bixade Ramona Număr telefon: 0766538537 Mail: delfin@asociatiabetania.ro
2000

Semimaraton bacau