“Generații”- Centrul Comunității

În 2019 începeam proiectul „Generaţii – Centrul Comunităţii”, finanțat de Fundaţia Regală Margareta a României (România), cu sprijinul Raiffeisen Bank.

Astfel, Fundația YANA și Fundația Sfântul Ioan Bosco intrau în acest proiect pentur susținerea activităților de strângere de fonduri la nivel local, în beneficiul centrelor de zi gestionate de cele două intituții.

Pentru că „Generaţii – Centrul Comunităţii” vizează susținerea centrelor de zi tip școală, fiecare fundație a implicat în activitățile sale persoane vârstnice din comunitatea locală, care în mod voluntar au preluat rolul de mentori și figuri de “bunici” în viața copiilor.

Fundația YANA a aduc în centrul de zi bătrâne din sat, care în mod voluntar au fost alături de copii împărtașind atât din poveștile lor, din cântece vechi, din obiceiuri și tradiții, dar în același timp din răbdarea, calmul și înțelepciunea vârstei.

La sărbătoarea dinaintea Crăciunului, la Centrul Yana s-au strâns copii, voluntarii și membrii ai comunității gata să sprijine proiectul. Issco Bacău a devenit unul dintre principalii sponsori ai acestui proiect.

În Centrul de zi de la Fundația Sfântul Ioan Bosco copii învățau la începutul anului meșteșuguri tradiționale din mâinile pricepute a câtorva bunici din satele din jurul Bacăului. Semne cusute, ii de purtat, traiste țesute la război și o șezătoare pentru toate vârstele, toate acestea se întâmplau în centru.

Atât tâ90937018_2369830029785679_1574472338550816768_orgul de Crăciun cât și cel de Paști au fost proiecte care au adunat fonduri pentru susținerea activității centrului.

Dacă la început proiectul nostru a fost gândit și a pornit într-un context previzibil, pandemia imprevizibilă ne-a modificat tuturor calendarele, așa că în loc să continuăm activitățile de fundraising cu swimathon și evenimente special gândite pentru a aduna fonduri pentru proiecte, ne-a adaptam și am reușit să obținem lucruri necesare în noua realitate- materiale sanitare și telefoane pentru școala online. Am sprijinit direct beneficiarii în criza Covid, încercând nu doar să aducem la un loc generații dar să le și salvăm.