Loading...
Noutăți2022-08-19T12:13:25+00:00
2107, 2022

#EatPrayLove by Cantina Socială Maria Bronx

By |

Asociația Bronx People a fost printre primele ONG-uri care a luat în grijă refugiații din Ucraina, în special una dintre cele mai vulnerabile categorii- copiii. 

În urma experienței lor din primele luni ale acestei crize umanitare, aceștia au primit finanțare pentru a utila Cantina Socială Maria Br

onx cu echipamente de gătit profesionale, astfel încât să se poată găti pentru un număr de 300 beneficiari zilnic (familii de ucraineni, moldoveni, elevi și sportivi fără posibilități, din comunitatea locală).

Citeste mai mult…

2007, 2022

Centrul de informare, consiliere și integrare pentru refugiați ucrainieni

By |

Încă din luna martie Fundația de Sprijin Comunitar a răspuns la criza umanitară indusă de conflictul armat din Ucraina. De atunci și până acum, peste 1500 de refugiați din Ucraina, în mare parte femei și copii, au tranzitat / sau au rămas în județ. De altfel, în fiecare lună se înregistrează noi veniri / plecări, iar această situație se poate agrava ca urmare a stadiului în care se va afla conflictul armat din țara vecină. Persoanele care stau pentru o perioadă mai lungă în județul Bacău se află în diferite locații avizate de autorități și sunt în mare nevoie de sprijin pentru a găsi informații actualizate, pe înțelesul lor, de a dialoga cu autoritățile din România, de a găsi soluții la diferitele probleme care pot să apară prin șederea lor pe durată mai lungă în România.

Citeste mai mult…

1907, 2022

Coeziune prin mișcare

By |

Acest proiect răspunde la nevoia de integrare a refugiaților, adresând unui număr mai mare de persoane refugiate aflate în comunitatea noastră (150 cazuri identificate), precum și la dezvoltarea unui context, inexistent momentan în Bacău, de implicare în activități și experiențe comune cu cei din comunitatea locală, asigurând astfel autonomizarea familiilor de refugiați ucraineni, integrarea lor, precum și creșterea conștientizării și empatiei față de situația pe care o traversăm și să asigurăm un cadru de simultaneitate și complementaritate a activităților din obiectivul de integrare, respectiv mișcare cu scop teraputic, socializare, angajabilitate.

Citeste mai mult…

Go to Top