RE(dis)COVER BACĂU!

Anul 2020 a însemnat pentru noi o schimbare drastică în tot ce a însemnat activitate, programe și strategie. A mai însemnat și schimbare rapidă de optica, pentru a ne putea plia pe nevoile care apăreau din comunitate.

În perioada de urgență am acționat și am susținut activități de fundraising pentru domeniile care au avut nevoie, am reorganizat activități și proiecte. Ne-am reorganizat pe noi.

Iar acum începe o perioadă de redescoperire a comunității, oamenilor și resurselor în acest nou context care nu se mai rezumă doar la o stare de urgență.

În primăvară am conceput Fondul pentru Sănătate, am înțeles din timp că aceasta va fi principala zonă afectată și am strâns donații din comunitate pentru a susține instituțiile de profil. Un element important a fost și rețeaua națională de Fundații Comunitare. Am beneficiat de sprijinul acestei structuri și la rândul nostru am contribuit ca suport pentru mobilizarea națională.

Am amânat SwimathonSemimaraton, 8 Hours over time, Cupa Companiilor la Fotbal, adică evenimente mari de fundraising pe care le avem în fiecare an. Dar am schimbat rapid optica pentru că ne pliem pe nevoile comunității, iar acum ne îndreptăm atenția spre sănătate.

Am investit alături de partenerii noștri peste 25.000 euro în echipamente și materiale sanitare – și toate acestea s-au dus către Serviciul de Ambulanță BacăuSpitalul Județean de Urgență BacăuSpitalul Municipal OneștiSpitalul din BuhușiCrucea Roșie Comănești. De asemenea, am finanțat ajutoare sociale prin proiectele Fundației Yana BacăuAsociația pentru Relații Comunitare Piatra-Neamț și pentru diverse alte persoane fizice afectate grav medical în perioada aceasta.

Dar ne gândim și la viitor, iar viitorul înseamnă în continuare sănătate. De aceea ne regândim acest Fond astfel încât să corespundă unor nevoi strategice de dezvoltare puternică a sectorului medical și a capacității doctorilor de a avea un cuvânt de spus în sistemul sanitar. Investim în educație în perioada următoare, și încercăm să concentrăm resurse pentru un proiect în online astfel încât profesorii să poată utiliza educația online la adevărata ei valoare. Suntem în plin proces de restructurare a modelului de business și a modului în care intervenim în comunitate.

Din punct de vedere strategic am schimbat modelul prin care abordăm lucrurile în comunitate. Dacă până acum aveam o întâlnire cu 50 de experți la 8 hours over time, în acest moment investim în zona asta de întâlniri și comunități online. Dacă până acum vroiam să construim un comitet în zona medicală, în acest moment investim într-o platformă de comunicare a doctorilor cu pacienții, alături de Isscco și Pediatrica. Deci folosim resursele online, disponibile și sigure în acest moment, în așteptarea clarificărilor de context.

Ne uităm nu doar la contextul local, încercăm să aducem resurse și din afară, de la București, de la Cluj, atât ca know-how cât și ca parteneriate generale în care să mișcăm lucrurile.

Da, ne referim la o nouă normalite, una mai degrabă axată pe ideea că lucrurile nu sunt sigure. Acționăm într-un mediu ceva mai confuz și mai neclar, în care acțiunile noastre sunt un pic mai puțin strategiece, pentru că strategia merge foarte bine în cadre calme și sigure. În momentul de față e important să fim mai reactivi în scopul pozitiv al cuvântului, să acționăm repede în funcție de urgențe și de clarificările mediului care apar mereu.

Ne-am redescoperit și redescoperim lumea printr-o lentilă nouă, de aceea am pornit într-o călătorie de redescoperire și a orașului în care trăim. Re (dis)cover Bacău!

*Proiectul RE(dis)COVER BACĂU este finanțat de Primăria Bacău, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțării nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non profit de interes general.

RE(dis)COVER BACĂU reprezintă o serie de conferințe și evenimente care își propun să aducă împreună oameni soluție, pentru a recupera resursele comunității din criza COVID.

#educație #antreprenoriat #cultură #sport

#recoverBacău

#rediscoverBacău