Swimathon

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, deghizată într-o competiție de înot. Având la bază un mecanism atractiv, creativ, dar mai ales eficient de a strânge bani, îți oferă ocazia perfectă de a te implica și a face parte din schimbarea pe care ți-o dorești în orașul tău.

Mecanismul este unul simplu, împărțit în trei etape:

• În prima perioadă organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă vor înscrie cauzele și proiectele pe care îți vei dori să le susții.

• Mai apoi, se formează echipele care în ziua evenimentului vor înota, timp de o oră, cât pot ei de mult pentru cauza cea mai dragă lor.

• Ultima etapă e cea de înscriere a susținătorilor. Atunci vei putea încuraja echipa favorită oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceasta, fie o sumă fixă.

Pe scurt, există câte-un loc de implicare pentru fiecare persoană, instituție, organizație și companie care dorește să facă valuri.

Banii strânși vor fi folosiți pentru a susține cauzele și proiectele înscrise în competiție

Ediții
Proiecte
Înotători

Fundația Comunitară Bacău (FCB) se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reţine un procent de 9% pentru costurile de organizare, exceptând proiectele care propun o cauză socială. În baza unui contract de finanţare, se asigură că aceste sume ajung la cauzele și proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor și evaluează rezultatele.