FONDUL DE REZERVA PERMANENT

De aproape 10 ani, susținem proiecte și organizații locale, investind în soluții pentru nevoile comunității, dar și în dezvoltarea potențialului local. 

Contextul imprevizibil al pandemiei ne-a determinat să gândim dezvoltarea unor mecanisme strategice de răspuns la provăcările prezente, dar mai ales viitoare. 

Ne propunem să construim un fond de rezervă permanent (endowment) pentru Bacău. Un fond gestionat profesional, care poate crește datorită rentabilității investiției și rămâne accesibil ca resursă pentru comunitate pe termen lung. El va putea fi folosit ca răspuns în caz de urgențe, investiții în educație, sănătate, mediu sau implementare de programe noi. Un fond adaptabil nevoilor comunității în fața provocărilor viitorului, dar construit pe valori stabile și permanente: transparență organizațională și financiară, susținerea leadershipului local, implicare, excelență.  

Chiar dacă este un concept nou și încă puțin cunoscut în comunitate, știm că acest Fond poate fi dezvoltat împreună cu oamenii vizionari ai Bacăului, orientați spre soluții strategice și modele de bune practici de implicare, bazate pe capacitatea interpretării prezentului, preocuparea pentru viitor și optimizarea resurselor. 

Oportunitatea imediată a dezvoltării acestui Fond vine și din relația de încredere pe care am reușit să o construim în timp cu partenerii noștri naționali.  Astfel, sumele strânse din comunitarea locală în Fondul de Rezervă Permanent vor fi dublate de către Romanian-American Foundation în proporție de 100% . Prin mecanismul de fundraising al fondului de rezervă, fiecare leu devine doi.

Fondul de rezervă permanent este mai mult decât bani. Reprezintă preocupările și soluțile pe termen lung pe care cei care îl construiesc le lasă resursă și moștenire comunității.  

Vă mulțumim pentru implicare! 

0
Wells Built
0.1M
Donated