Loading...
Together we stand2022-08-26T07:26:10+00:00

Despre proiect

Demersul nostru a pornit de la acoperirea nevoilor urgente identificate pe fondul crizei umanitare a refugiaților ajunși în comunitatea noastră și s-a transformat într-o intervenție strategică și sustenabilă pentru integrarea noii realități și a celor care au găsit refugiu în Bacău.

“Together we stand” este o campanie de sensibilizare a opiniei publice vizavi de noua formă pe care o ia comunitatea noastră, mai diversă, mai plină de înțelesuri și adaptabilă unor noi cerințe. 

Prin proiectele finanțate în acest program urmărim să generăm impact pozitiv pe termen lung pentru toate grupurile vulnerabile, printr-o abordare orientată către drepturi și cu promisiunea de a nu lăsa pe nimeni în urmă, în linie cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Programul este finanțat de Oxfam International prin partenerii din cadrul Disasters Emergency Committee, implementat la nivel local de Fundațiile Comunitare și coordonat la nivel național de Federația Fundațiilor Comunitare din România. Misiunea Fundațiilor Comunitare este de a lucra împreună organizații, autorități, mass-media pentru a sprijini integrarea refugiaților.

În cadrul programului, trei ONG-uri băcăuane au primit finanțare proiectul “CV pentru Bacău”Fundația de Sprijin Comunitar, S.O.S Satele Copiilor și Bronx People,  urmărind dezvoltarea  unui  proces autentic de integrare care să stimuleze armonia și colaborarea între toți membrii comunității.

ONG-uri partenere

Asociația Bronx People a fost printre primele ONG-uri care a luat în grijă refugiații din Ucraina, în special una dintre cele mai vulnerabile categorii – copiii.

Încă din ziua I, Fundația de Sprijin Comunitar a răspuns la criza umanitară indusă de conflictul armat din Ucraina, mobilizând zeci de voluntari

SOS Satele Copiilor – Sucursala Hemeius s-au mobilizat, de asemenea, oferind protecție si servicii de integrare a refugiaților ucraineni, familii cu copii, beneficiari directi, în prezent, în locațiile lor.

Proiecte finanțate

Click Like ONG

Titlul proiectului: Click <LIKE> ONG Proiectul este dedicat imbunatatirii imaginii sectorului ONG din comunitatea bacauana, a parteneriatului intre cele 3

REFUGIAT IN BACAU

Doar câteva mărturisiri a ceea ce ochiul nu ar vrea vreodată să vadă și inima să simtă, cuvinte care și așa prea sărace, își pierd poate sensul din traducere în traducere. Sunt amintiri care zugrăvesc o viață atât de asemănătoare cu a multora dintre noi, cu bunici care gătesc cea mai bună mâncare și copii care merg la școală și joacă fotbal.

Jocurile Comunității

Continuând inițiativa de a stimula energia micro-comunităților/cartierelor din Bacău prin deja cunoscută competiție a Jocurilor Comunității, vara aceasta revenim cu un proiect special. 

Noua ediție a Jocurilor Comunității – TogetherWeStand este un prilej extraordinar de a realiza cât de diverși suntem și cum ne putem întâlni în zone comune pentru a face schimb de experiențe și a ne susține unii pe alții.  

Pentru toți cei care iubesc principiile sportului și iubesc sentimentul de apartenență și mândrie locală, români sau ucraineni, vă invităm la o nouă rundă de distracție, fair-play și spirit de echipă! 

Pregătiți-vă pentru Cursa cu Obstacole, Proba de Alergare și Echilibru,  Sărituri, Cursa cu Saci și muuuulte alte surprize!

Go to Top