logo_Stiintescu__233x220-2

Fundația Comunitară Bacău oferă granturi pentru proiecte care oferă soluții la provocările actuale din educație. Ne propunem ca inițiativele și proiectele finanțate să dezvolte abilitățile profesorilor de a naviga în lumea online și construirea unei colaborări eficiente și creative între ei și elevi, atât în mediul urban cât și rural, pentru ca actul educațional să nu își piardă din valoare.

Ce categorii de proiecte finanțăm?

Pe baza consultărilor preliminare și  a analizei de nevoi în rândul profesorilor, ne așteptăm să primim și să selectăm proiecte din următoarele categorii (lista este orientativă și ilustrativă):

• Realizare ghiduri inovative de utilizare platforme educaționale online;
  • Realizare și susținere workshop-uri online pentru profesori, pentru învățare utilizare platforme educaționale;
  • Realizare lecții interactive online – modele de bune practici
  • Realizare soluții manageriale inovative de organizare instituțională învățare online
  • Identificare metode inovative și eficiente de reducere a absenteismului și a dezinteresului elevilor față de școala online

Perioada pentru depunerea proiectelor este 11 – 28 februarie, iar bugetul alocat este de 20000 lei, cu finanțare pe proiect de minim 5000 lei – maxim 20000 lei

Pentru mai multe informații, consultați ghidul solicitantului pe pagina https://bacau.stiintescu.ro/detalii-inscriere/

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor până la 19 ani implementat în Bacău de Fundația Comunitară Bacău (FCBc), alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali.

Așteptăm proiecte creative, inovative și care să facă pasiunea voastră “contagioasă” pentru educaţia STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Proiectele pe care le propuneți pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.

Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation in prezent este implementat prin fundațiile comunitare locale în BucureștiSibiuIașiCluj-NapocaOradeaTg-MureșBacăuGalațiPrahovaOdorheiu SecuiescBrașovȚara Făgărașului, Timișoara.