Acest proiect răspunde la nevoia de integrare a refugiaților, adresând unui număr mai mare de persoane refugiate aflate în comunitatea noastră (150 cazuri identificate), precum și la dezvoltarea unui context, inexistent momentan în Bacău, de implicare în activități și experiențe comune cu cei din comunitatea locală, asigurând astfel autonomizarea familiilor de refugiați ucraineni, integrarea lor, precum și creșterea conștientizării și empatiei față de situația pe care o traversăm și să asigurăm un cadru de simultaneitate și complementaritate a activităților din obiectivul de integrare, respectiv mișcare cu scop teraputic, socializare, angajabilitate.

SOS Satele Copiilor – Sucursala Hemeius a dezvoltat, în casele anterior organizate, case de tip familial pentru copiii cu măsuri de protecție specială, o capacitate de a asigura protecție și servicii de integrare refugiați ucraineni, familii cu copii, beneficiari directi, în prezent.

Proiectul derulat de SOS Satele Copiilor – Sucursala Hemeiuș se adresează tuturor copiilor sub varsta de 18 ani sosiți din Ucraina, pentru sprijinul educațional, recreativ și de adaptare socio-culturală. În acord cu intervenția pe termen lung, copiii vor beneficia de asistență specializată pentru educație, recreere și adaptare socio-culturală, ei locuind în Satele SOS alături de copiii beneficiari ai Asociației. Proiectul presupune activități adresate direct copiilor, echilibrul și bunăstarea copiilor fiind prioritare pentru noi și prin aceste servicii se diminuează impactul traumatic al relocării.