Într-un efort de a promova și implementa responsabilitatea socială corporativă (CSR) în Bacău, a avut loc recent Hackathon-ul CSR Bacău.

Acest eveniment a reprezentat o oportunitate unică pentru ONG-urile locale de a se conecta cu antreprenorii și alte resurse din comunitate, în vederea înțelegerii conceptului de CSR și dezvoltarea de astfel de programe împreună cu mediul antreprenorial băcăuan. 

Școli în Culori, Echitate în Sănătate, Urbanism Participativ, Festivalul Incluziunii, Orașul Diversității și Satul Meșteșugăresc sunt doar câteva dintre proiectele ONG-urilor bacăuane care au potențial de a-și găsi parteneri și susținere în mediul de business, trecând de la proiect punctual la program cu impact pe termen lung. 

ONG-urile au beneficiat de experiența a opt experți din domenii diferite și de feedback-ul a 14 antreprenori, transformând ideile inițiale în proiecte viabile cu potențial de a se dezvolta în politici de CSR. 

Pe parcursul evenimentului s-a discutat despre importanța unei politici clare de responsabilitate socială pentru companiile locale și necesitatea unei comunicări transparente și eficiente între sectorul de business și sectorul ONG-urilor. 

Cu CSR-ul în Bacău la început de drum este necesară o colaborare bazată pe transparență și o comunicare constantă între sectorul de business și sectorul ONG pentru a dezvolta programe de CSR coerente și cu impact real în comunitate.

Această activitate face parte din proiectul ONG Bacău – Zoom In / Zoom Out, inițiat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy în parteneriat cu Fundația Comunitară Bacău, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul acestui proiect este să promoveze rezultatele și impactul acțiunilor organizațiilor în rândul comunității locale, a publicului larg și a mediului de afaceri local.

Asociația Romanian Youth Movement for Democracy este o organizație non-guvernamentală care promovează democrația, incluziunea socială și activismul civic în rândul tinerilor.

Fundația Comunitară Bacău este o organizație non-guvernamentală dedicată dezvoltării comunitare și sprijinirii inițiativelor locale care contribuie la creșterea calității vieții în Bacău.